Rengöra inom industrier och byggarbeten

Byggnadsrenaren utför alla rengörings-, underhålls- och skötseluppgifter främst i byggnader. Förutom den vanliga städningen på kliniker, sjukhus, kontor och fabriker finns det också renhet i tåg och spårvagnar samt byggarbetsplatser.

Typer av rengöring

Man gör en åtskillnad mellan underhållsrengöring och engångsåtgärder som räknas som grundrengöring eller specialrengöring. Byggstädaren arbetar med apparater och maskiner som är särskilt nödvändiga för olika användningsområden. Dessa inkluderar maskiner med en skiva, mattrengöringsmaskiner, tvättmaskiner. Städaren som städar byggarbetsplatser lär sig att använda och korrekt applicera produkter för rengöring eller skötsel på produkter för skyddande behandling under sin utbildning.

Utbildningar för industristädning

Detta yrke kräver mycket specialistkunskap om olika typer av golv och de rengöringsprocesser eller skyddsåtgärder som måste tillämpas. Varje jobb kräver ny grundläggande kunskap och ger sina krav. Städare inom industrirengöringen har ett större ansvar än bara städningen. Ekonomin kräver stramare budget av städning inom alla områden och därmed utmanas också de professionella städföretagen med sina utbildade medarbetare. Särskilt inom affärssektorer som forskning med laboratorier och kliniker och sjukhus är det också viktigt att arbeta med städföretag som har behärskat detta yrke.

Säkerhet och risker

Arbetet utförs mestadels i miljöer med olika risker för städaren själv och för andra människor. Arbetshälsa och säkerhet måste alltid följas på alla områden, även på helger. Arbetet utförs självständigt, kundorienterat och mycket noggrant.

Kontakta oss om du behöver ett städföretag oavsett om det är till ditt företag eller privat i Malmö, vi hjälper dig!